Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Σπιτικές Μάσκες για λιπαρες/με ακμη επιδερμιδες!

1. MAΣΚΑ ΜΕ ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ
Χτυπάμε ένα ασπραδι αυγού μαζι με λιγες (10-15) σταγονες λεμονι και το απλωνουμε στο προσωπο μας για 15 λεπτα. Ξεπλένουμε με χλιαρό και μετα ρίχνουμε κρυο νερο στο προσωπο μας! (Η μάσκα γίνεται και χωρις τις σταγονες λεμονιου, αλλα το λεμονι ειναι ενα παραπανω bonus στο να εξαφανισουμε την λιπαροτητα!)

2.ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ

Βράζουμε λιγο χαμομηλι ή λεβαντα ή θυμαρι και το αφηνουμε μεχρι να φτασει σε θερμοκρασια δωματιου. Αφου εχουμε καθαρισει το προσωπο μας με ειδικο σαπουνι ή οτιδηποτε χρησιμοποιει η καθεμια, ξεπλενουμε με το νερο του χαμομηλιου (ή λεβαντας ή θυμαριου :Ρ)

3.ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΑΒΓΟ, ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΑΡΑΒΟΣΙΤΕΛΑΙΟ
Χτυπάμε καλα ενα ασπράδι αυγού και προσθετουμε σ'αυτο μια κουταλια αλεύρι και μια κουταλιά αραβοσιτέλαιο.Την απλώνουμε στο προσωπό μας για 15 λεπτα και μετα ξεπλενουμε με χλιαρο νερο και στη συνεχεια με κρυο!

4.ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΜΕΛΙ
Ζεσταινουμε ελαχιστα λιγη ποσοτητα μελιου (μπορειτε να μην το ζεστάνετε και καθολου, εχω δοκιμασει και τις δυο εκδοχες και δεν εχουν διαφορα στο τελικο αποτελεσμα!). Αφηνουμε για 15 λεπτα και μετα ξεπλενουμε με χλιαρο νερο και στη συνεχεια με κρυο!

5.ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΑΡΓΙΛΟ
Ανακατευουμε μια κουταλια της σουπας αργιλο, 1 κουταλια κρεμα γαλακτος και ενα κουταλακι ελαιολαδο. Αφηστε για 20 λεπτα και ξεπλυνετε με χλιαρο νερο!

6.ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΑΣΠΙΡΙΝΗ
Λιώστε 2-3 ασπιρίνες σε νερό και προσθέστε μιση κουταλια ελαιολαδο και ενα απο τα παρακατω προιοντα, οποιο θελετε: μέλι, στραγγιστο γιαουρτι, ζελε αλοης. Αφηστε την μεχρι να στεγνωσει (15 λεπτα περιπου) και αφαιρεστε με χλιαρο νερο!

7.ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΓΙΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ
(Η μάσκα με το γιαούρτι ειναι ιδανικη για ολες τις επιδερμιδες! Απλα διαφοροποιουμε λιγο τα υλικα. Αυτη που θα ακολουθησει θα ειναι μονο για λιπαρες!)
Βαζουμε σε ενα μπολ μια κουταλια της σουπας γιαουρτι και 10-20 σταγονες λεμονι.. Την αφηνουμε στο προσωπο για 20 λεπτα και ξεβγαζουμε με χλιαρο νερο!

8. PEELING ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ/ΝΤΟΜΑΤΑ
Η φράουλα και η ντομάτα είναι 2 υλικα που μπορουν να χρησιμοποιηθουν ως peeling για τις λιπαρες επιδερμιδες! Κοβουμε το κοτσανι, ωστε το πανω μερος να ειναι λειο και αρχιζουμε και τριβουμε το προσωπο μας μ'αυτο! Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και μετα με κρύο!

9.ΚΡΕΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΠΟ ΣΚΟΡΔΟ!
Πολτοποιείστε  οσες σκελιδες σκορδο χρειαζεται, βαλτε  το μειγμα τοπικα πανω στα σπυρακια (οχι τα μπιμπικια) και αφηστε για 5-10 λεπτα. 


..ΓΕΝΙΚΑ..
...τα τοπ προιοντα που μπορουμε να χρησιμοποιουμε για μασκες/peeling /λοσιον τα οποια καταπολεμουν την ακμη και ρυθμιζουν την λιπαροτητα ειναι...

  • ΑΡΓΙΛΟΣ(ρυθμιζει την λιπαροτητα/διωχνει σπυρακια ακμης και μπιμπικια)
  • ΑΣΠΙΡΙΝΗ (ρυθμιζει την λιπαροτητα/διωχνει σπυρακια ακμης και μπιμπικια)
  • ΦΡΑΟΥΛΑ(καθαριζει τους μαυρους πορους)
  • ΝΤΟΜΑΤΑ(καθαριζει τους μαυρους πορους)
  • ΛΕΜΟΝΙ(ρυθμιζει την λιπαροτητα)
  • ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΥΓΟΥ(ρυθμιζει την λιπαροτητα/μικραινει και καθαριζει τους πορους)


Πρέπει τελος να σας πω οτι οι ολες μασκες ειναι δοκιμασμενες (απο εμενα :Ρ) και κανουν καταπληκτικη δουλεια(ακομα και στο δικο μου προσωπο που ειναι το χαρακτηριστικο δυσκολο εφηβικο προσωπο!) Αν ξέρετε αλλες μασκες που δεν αναφερθηκαν, μπορειτε να τις προσθεσετε με σχολιο! Θα ακολουθησουν ποστ και για μασκες για αλλους τυπους δερματος!

12 σχόλια:

  1. πολύ μου άρεσε το ποστ...έχω λιπαρή επιδερμίδα και αν και την φροντίζω αρκετά βαριέμαι τις μάσκες...πέραν της κλασσικής του άργιλου νομίζω θα δοκιμάσω την ντομάτα και την ασπιρίνη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαίρομαι που σου άρεσε!! η μάσκα με την ασπιρίνη είναι η αγαπημένη μου σου την συνιστώ ανεπιφύλακτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και εμενα μου αρεσε πολυ το ποστ σου!!!
    εχω μερικα σπυρακια της εφηβειας στο προσωπο μου και νομιζω πως θα δοκιμασω την συνταγη με την ασπιρινη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @diane χαιρομαι που σου άρεσε το ποστ μου! πραγματικά κανει πολυ καλη δουλει στα σπυρακια και γενικά στην λιπαρότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. exete mhpws kamia maska gia thn akmh pou na exei apotelesmata.?ta spurakia pou exw egw merika exoun pion..ti mporw na kanw gi afto.?mporw na xrhsimopoihsw kamia maska apo tis parapanw pou 6a exei apotelesma ki se afta pou exoun pion.??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η μασκα με τον αργιλο και την ασπιρινη θα σας βοηθησει! τωρα αν το προβλημα της ακμης σας ειναι παρα πολυ σοβαρο καλυτερα να συμβουλευτειτε τον δερματολογο σας για καποια εξιδεικευμενη μασκα

      Διαγραφή
  6. To alati kanei kalo sta spirakia?
    Ti einai o argilos???
    Tin texniki me to skordo den polikatalaba...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το αλατι αν χρησιμοποιηθει σαν απολεπιστικο, κανει πολυ καλη δουλεια στα μαυρα στιγματα, καθαριζει τν επιδερμιδα και την αφηνει απαλη!
      Η αργιλος ειναι ενα υλικο σαν πηλος που χρησιμοποιειται στις μασκες για την ακμη, θα την βρεις σε μορφη σκονης σε φαρμακεια και στα Hondos.
      Η τεχνικη με το σκορδο ειναι πολυ απλη, στην ουσια λιωνεις μια-δυο σκελιδες σκορδο και το μειγμα που θα γινει το απλωνεις τοπικα πανω στο πρησμενο σπυρακι και αυτο ηρεμει.

      ελπίζω να σε κάλυψα! :)

      Διαγραφή
  7. εχω αρκετα σπυρακια ποια πιστευεισ πωσ ειναι η καλυτερη μασκα απο αυτεσ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι ακριβως πρεπει να κανει κανεις με το αλατι για να το χρησιμοποιησει ως απολεπιστικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. την ασπιρνη πως ακριβως την χρησιμοποιεις..αν ειναι ευκολο εξηγησε λιγο την διαδικασια...επισης την αναμειγνυεις με κατι ακομα ή μονη της??

    ΑπάντησηΔιαγραφή