Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Let's talk about Primers: L'oreal Studio Secrets Face Primer & Essence Eyeshadow Base

Καλησπέρα ομορφες!
'Εφτασε και το post που ηθελα να κανω εδώ και καιρό! Προκειται για δυο προιόντα που τα χρησιμοποιώ αρκετά τώρα τελευταια και συγκεκριμένα μια βάση/primer για το πρόσωπο, το Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primer της L'oreal και μια βάση για τις σκιες, τo "I love stage" Eyeshadow base της Essence.


Με τα primer δεν έχω μεγάλη εμπειρία, πριν περιπου μισο χρονο "ενημερώθηκα" για την υπαρξη τους και μπορώ να πω οτι ενθουσιάστηκα με αυτα που υπόσχονται. Εχω μεγαλους πόρους ειδικά στα μάγουλα και επειδη ακόμα το παλεύω με τα σπυράκια και τα σημάδια που μου έχει αφήσει ενθύμιο η ακμή το make up δεν απλώνεται οσο καλα οσο θα έπρεπε και δεν κρατάει και πολύ. Άρα ενα primer ήταν αναγκαίο! To πρώτο που "γνώρισα" ήταν το La Base Pro της Lancome μέσα απο τα βίντεο της Michelle Phan και αυτομάτως με το φτωχο μου μυαλο συνέδεσα τα face primers με είδος πολυτελείας που κυκλοφορεί μονο απο Lancome και άλλες high end εταιρίες απλησίαστες για το πορτοφόλι μου. Όταν ομως είδα οτι και άλλες εταιρίες οπως η Elf, η Radiant κ.α. κυκλοφορουν face primers καταλαβα οτι θεωρια μου ηταν μια χαζομάρα :P Και εκει που ημουν ενα βήμα απο την αγορα του Mineral Infused Face Primer της Elf ήρθε το primer το αληθινο στην ζωη μου μέσα απο το "μαγικο κουτι" της L'oreal στην συνάντηση των Greek Beauty Bloggers!
(τέλος η ιστορία, μπαινω στο θεμα)





Το primer ερχεται σε ενα μικρό διάφανο βαζάκι και εχει μορφή μους, εχει ενα πολύ πολυ απαλο ροζ, σχεδον ασπρο και το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντυπωση ειναι οτι δεν εχει καθολου μα 
καθολου μυρωδια!

 


Η L'oreal λέειΕμπνευσμένο από το επαγγελματικό μακιγιάζ, η νέα βάση καλύπτει τις ατέλειες της επιδερμίδας, ενοποιεί το χρωματικό τόνο και εξασφαλίζει ματ ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Η επιδερμίδα είναι ορατά πιο λεία, απαλή και με ένα μοναδικά βελούδινο άγγιγμα!


Εγω λέω: Ναι ναι ναι εχει δικιο!!! Πραγματικά το δέρμα μου γίνεται φοβερα απαλό ωστε το foundation να απλώνεται ευκολα πανω στο προσωπο μου, οι ποροι μου μικραίνουν αρκετα (δεν εξαφανίζονται αλλα δεν ειναι σχεδον καθολου αισθητοι) και το μακιγιάζ κρατάει για ωρες σε ολες τις καιρικες συνθηκες! Είναι πραγματικα must have! Απο τα λίγα προιόντα που δεν εχω βρεί μειονέκτηματα...'Η μάλλον οχι...Αν και δεν το εχω ψάξει εχω την εντυπωση οτι η τιμη του θα ειναι λίγο τσιμπημενη, ας βρεθει καποια να με διαψευσει :D




Και προχωρω στο έτερο primer της παρέας, μια βάση για τις σκιές απο την πολυαγαπημενη Essence, ενα οικονομικό και πολλα υποσχομενο eyeshadow base.







H συσκευασια μοιαζει με αυτη των υγρών concealer (ομολογω οτι στο stand οταν το ειδα το πέρασα για concealer), εχει ενα ουδέτερο χρώμα και μια ελαφρια μυρωδια που εμενα προσωπικα δεν με ενοχλει. Αυτο εδω λοιπον το πραγματακι με προβλημάτισε αρκετα γιατι χθες που ετοιμαζα το post ήμουν έτοιμη να το κράξω γιατι μεχρι τωρα οσες φορες το χρησιμοποίησα το μακιγιάζ ηταν σχεδον χειρότερο απο οταν δεν έβαζα τίποτα ως βάση και τα χρώματα φαινονταν ελαχιστα πιο εντονα. Απογοητεύτηκα οσο να ναι γιατι ειχα διαβάσει καλα review και ειμαι μεγαλη fan της Essence και δεν μπορω να την κακολογήσω...

Σήμερα ομως σε μια μολις μερα αλλαξα ριζικα γνώμη για το προιον! 
Η κακη αποδοση της βάσης οφείλεται σε δικό μου λαθος κατα 99% γιατι έβαζα πάρα πολυ προιον και πρόσεξα σε κάποια βιντεακια πως οι κοπελες βάζουν πολυ μικρη ποσοτητα απο το eye primer τους. Ειπα σημερα να το δοκιμάσω ετσι, εβαλα πολυ μικρη ποσοτητα, και οταν γύρισα σπίτι μετα απο 4 ωρες και αφου το χιονι εκανε μια επιθεση στα ματια μου οι σκιες ηταν στην θέση τους, δεν παρατηρησα καθολου creasing παρα μονο οτι οι τα χρωματα ξεθωριασαν λιγο αλλα κανενα προβλημα με αυτο! 
(Σημειωση: εχω πολυ λιπαρα βλέφαρα, σε κοπελες με λιγοτερη λιπαροτητα μπορει να λειτουργησει και πολυ καλυτερα πιστευω)
Η τιμή του είναι γυρω στα 3.50 - 4 €, περιεχονται 4 ml προιοντος και μπορείτε να το βρείτε στα περισσότερα καταστήματα Hondos Center!


'Eχετε δοκιμασει καποιο απο τα παραπανω? Εσεις ποια primer χρησιμοποιειται? Let me knοw με ενα σας σχολιο! Φιλια! :)

14 σχόλια:

  1. Πολυ ωραιο ποστ:-) Παντα με ενδιαφερουν τα primers γιατι εχω λιπαρο δερμα..
    Στο προσωπο δεν χρησιμοποιω κατι περα απο ενυδατικη με χρωμα σε καθημερινη βαση κ αυτο οχι καθε καθε μερα..γι'αυτο δεν βαζω primer
    Αλλα στα ματια, βαζω υποχρεωτικα αλλιως 1ωρα μετα δεν εχω σκια.Εχω κολλησει με τα paint pots της MAC αλλα επειδη ειμαι κ εγω fan της essence θελω πολυ να το δοκιμασω! Και μετα την κριτικη σου με βλεπω να το αγοραζω πολυ πολυ συντομα;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο ποστ Δάφνη μου :)
    Δεν χρησιμοποιώ κάποιο αλλά με έβαλες σε σκέψεις!! Αυτό της Essence θα το δοκιμάσω σίγουρα μιας και δεν είναι και ακριβό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το primer της L'oreal το βρήκα από το ebay γύρω στα 9 ευρώ!!Είναι σίγουρα από τα αγαπημένα μου!Μόνο ένα πρόβλημα έχω μαζί του δεν μπορώ να το βάζω σε όλο το πρόσωπο γιατί σε μερικά σημεία βγάζω σπυράκια..
    Πολύ ωραίο Post!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν εχω παρατηρήσει κατι τετοιο γιατι κ εγω τ βαζω σε συγκεκριμενα σημεια μονο.! ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  4. Πολύ ενδιαφέρον post...
    Έχω κι εγώ λιπαρή επιδερμίδα και προς το παρόν δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα primers για το πρόσωπο!
    Έχω αγοράσει από την Clinique το Pore Minimizer, με το οποίο είμαι αρκετά ικανοποιημένη, τουλάχιστον όσον αφορά τους πόρους! Έλεγα το επόμενο να είναι από benefit, το pore fessional, αλλά μάλλον θα δώσω μια ευκαιρία σ'αυτο της l'oreal, μιας και είναι πολύ πιο οικονομικό και ακούω συνεχώς θετικά σχόλια!
    Όσο για τα μάτια, τα πράγματα είναι δύσκολα....
    Έχω δοκιμάσει τα paint pots (κρατούσαν τη σκιά 1-2 ώρες), καθώς και το primer potion από urban decay (κρατούσε τη σκιά 3-4 ώρες). Το επόμενο που σκοπεύω να δοκιμάσω είναι το shadow insuranse από Too Faced...
    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομιζω το θυμαμαι αυτο απο τη συναντηση! Ειναι καλο εεε??? Δεν το εχω δοκιμασει, αλλα μου αρεσε η περιγραφη. Εγω για τα ματια πηρα τη παλετα με τα primers της sleek και ειναι πολυ ωραια. Εμεινα πολυ ευχαριστημενη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έπειτα από διθυραμβικές κριτικές εγώ αγόρασα το prep+prime της Mac. Φανταστικό προϊόν, ευτυχώς κιόλας γιατί όσο να πεις η τιμούλα των Mac τσούζει.
    Για της L'Oreal έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, μέχρι στογμής δεν το βρήκα κάπου όμως.
    Τα Essence τα αγαπώ και εγώ πολύ και μετά από την ανάρτηση σου μπήκε και αυτό στη λίστα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχει τύχει να το δοκιμάσω το συγκεκριμένο primer τηςL'oreal,μέσω μιας φίλης και με ικανοποίησε αρκετά!
    Πηγαίνοντας λοιπόν σε κάποιο κατάστημα για να το αποκτήσω βλέπω την τιμή του,και ψιλοπαθαίνω ένα σοκ...σχεδόν 20 ευρώ!!Λυπάμαι,αλλά κατέληξα στο prep+prime MAC,που με έκπτωση έβγαινε περίπου στην ίδια τιμή....και μου αρέσει περισσότερο!!! Όσο για το essence,σκέφτομαι να το βάλω και εγώ στην λίστα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ PRIMER ΤΗΣ lOREAL ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΙ ΓΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΑΠΟ ΤΗΝ AVON ΕΝΑ PRIMER ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΞΙΣΟΥ.ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ!!ΤA ESSANCE ΤΑ ΕΧΩ ΛΑΤΡΕΨΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ,TO ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ!!ΕΧΕΙΣ ΒΡΑΒΕΙΑΚΙ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!!ΦΙΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Oreo post auto to primer tis Loreal to thelw kai egw na to dokimaso !! xo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. You reviewed it so well...Must TRY!!!

    I am hosting Boticca.com giveaway currently, where you can win $100 worth of jewelery and bags...Just click the link below...I'll wait for you there :)

    Enter Boticca.com giveaway and win $100
    ♡ StylishByNature.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραίο review, θέλω να δοκιμάσω το primer της essence, για το πρόσωπο προς το παρόν χρησιμοποιώ της kryolan... :))

    maquillagegr.blgospot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πολύ ενδιαφέροντα και τα δυο θα έχω υπόψη μου να τα δοκιμάσω σε κάποια φάση
    πάντως το eyeprimer αν βάλεις μεγάλη ποσότητα γίνεται πολύ λιπαρό ακόμη και τα πολύ γνωστά κι ακριβά και δε βοηθά στην εφαρμογή της σκιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή