Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Συμβουλές για υπέροχα νύχια!

-Μην τρίβεις τα νύχια όταν τα ξεβάφεις. Βρέξε το βαμβάκι με ασετόν, πίεσε το λίγο στο νύχι και σκούπισε απαλά!
-Για να αποφύγεις το ξεφλουδισμα των νυχιών, λιμαρέ τα προς μία κατεύθυνση. (π.χ. απο δεξια προς τα αριστερά και το αντίθετο)
-Μη χρησιμοποιείς αιχμηρά αντικείμενα για να σπρώξεις τα πετσάκια ή για να καθαρίσεις τα νύχια σου. Χρησιμοποίησε ειδικά εργαλεία
-Χρησιμοποιησε λεμονι για να φύγουν οι διχρωμίες και τα κίτρινα σημάδια στα νύχια.
-Κάθε φορά που πλένεις τα χέρια σου, αν είναι δυνατό βάλε ενυδατική! Θα αποφύγεις τα σκασίματα, τα τραβηγματα και τις λεπτες γραμμές(ειδικά τον χειμώνα)
-Προσπάθησε να περπατάς ξυπόλητη στο σπίτι (ιδίως πάνω σε χαλιά ή σε πατωμα παρκέ).Με αυτό τον τρόπο κάνεις μασάζ στα πελματά σου.
- Κάθε φορά που κάνεις μπάνιο άπλωσε ενυδατική κρέμα στα πόδια σου (ειδικά στις φτέρνες)
-Όταν πλένεις πιάτα/ρούχα και γενικά κανεις δουλειές που σε κάνουν να έρχεσαι σε επαφή με το νερό, φόρα πλαστικά γάντια. Προστατεύεις έτσι τα χέρια σου απο την ξηρότητα.
-Όταν αισθάνεσε τα πόδια σου ταλαιπωρημένα κάνε αυτο: Πάρε 2 λεκάνες και γέμισε την μία με ζεστο και την άλλη με κρύο νερό. Βουτα τα ποδια σου αρχικα σε αυτην με το κρύο για 30'' και μετα στο ζεστό για μερικά λεπτά. Τυλιξέ τα με μια πετσέτα και ξάπλωσε για μιση ωρα με τα ποδια στηριγμένα σε μαξιλάρια.

-Για να στεγνώσουν γρήγορα τα νύχια σου, άνοιξε την βρύση στο κρύο νερό και βάλτα κάτω απο το νερό για μερικα δευτερόλεπτα.
-Πέρασε το πινελάκι πρώτα απο την μέση του νυχιού από τη βάση πρός την άκρη, και μετα απο καθε πλευρα, φροντίζοντας να μην ακουμπάει στα πετσάκια!
-Πριν απλώσεις το βερνίκι, καθάρισε τα νύχια σου ξανά με ασετον για να φυγουν υπολείμματα κρέμα που πιθανόν να έχουν μείνει.
-Αν κάνεις μανικιούρ σε αισθητικό, ζήτα της να σου βάψει τα νύχια με το δικο σου βερνικι ωστε να μπορείς να το διορθώνεις και σπίτι σου.
-Oταν λιμάρεις τα νυχια σου, μη στρογγυλευεις τις γωνιες γιατι ετσι γινονται αδυναμα και επιρρεπή στα σπασίματα.

-Για να βάψεις τα νυχια των ποδιων σου ευκολα βάλε λαστιχενια διαχωριστικα αναμεσα στα δαχτυλα.
-Τρίψε τα πόδια σου με ράσμα αμέσως μετά το μπάνιο, καθώς τότε θα εχουν μαλακώσει
- Φύλαξε τα βερνίκια σου στο ψυγείο (!) ιδιαίτερα το καλοκαίρι και θα διαπιστώσεις οτι θα απλώνονται καλύτερα χωρις να κανουν κόμπους.
-Να ξεβάφεις τα νύχια σου πάντα με βαμβάκι. Τα χαρτομάντηλα και το χαρτί γενικά απορροφούν το ασετόν και δεν αφαιρούν σωστά το χρώμα.
-Πριν βάψεις τα νύχια σου, μην παραλέιπεις το base coat!  Κάνει λεία την επιφάνεια των νυχιών  προκειμένου να απλωθεί σωστα το βερνικι, και τα προστατεύει απο την δημιουργία λεκέδων.
-Ένας γρήγορος τρόπος να κάνεις πιο εντυπωσιακό το μανικιούρ/πεντικιούρ σου είναι να περάσεις ένα διάφανο βερνίκι με γκλιττερ. Ετσι παρατείνεις την διάρκεια του και έχεις και μοναδικο αποτέλεσμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου